Moja kuhinja:

*GOVEJA BRŽOLA V OMAKI



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec šetraja
  • 1 čajna žlica sojine omake
  • 1 jedilna žlica kokosove masti
  • 1 kg goveje bržole
  • 2 kos rdeče čebule
  • 1 kos bele čebule
  • 2 kos rumene paprike - mesnate
  • 1 kos manjše kislo jabolko
  • 1 kos manjše bučke
  • 10 dag korenine zelene
  • 1 ščepec limonine lupinice
  • 1 kos strok česna
  • 1 čajna žlica gorčice
  • 1 kos rdeč korenjček
  • * beli poper
  • 6 kos brinove jagode
  • 2 kos lista žajblja
  • 1 kos manši por

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 9491

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 611

Navodila za pripravo

Govejo bržolo nasolimo, popopramo in natremo z gorčico.
Na vroči maščobi rjavo zapečemo z vseh strani.
Vzamemo iz posode. Na še vedno vročem olju prepražimo vso na grobo nasekljano zelenjavo. Ko ovene, zalijemo z malo mrzle vode.
Počakamo da zavre, nato dodamo meso in pokrijemo. Čez približno eno uro dodamo začimbe, po potrebi zalivamo z vodo. Duši naj se počasi približno dve uri in pol.Vzamemo iz posode in narežemo na zrezke.
Zelenjavo prepasiramo in zlijemo nazaj v posodo, dodamo sojino omako in kislo smetano ter narezano meso ter pustimo, da prevre.Če želimo bolj pikantno omako, dodamo ščepec mletega čilija. Kot prilogo ponudimo svaljke iz kuhanega testa.

DOBER TEK





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev