Moja kuhinja:

Goveje bržole v burgundski omaki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo olivnega olja za pečenje
  • nekaj kaper
  • malo soli
  • malo parmenzana
  • 1 žlica vegete
  • malo svežega peteršilja
  • 1 žlička gorčice
  • 1 žličko moke
  • 1 manjšo čebulo
  • malo paradižnikove mezge
  • 1 kg govejih bržol
  • 1 dl vina burgundec
  • malo šetraja, majerona, timijana in origana
  • malo pimeta
  • nekaj svežih listov drobnjaka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5512

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 671

Navodila za pripravo

Goveje bržole posolimo in jih nadevamo v večjo ponev, ki jo prelijemo z olivnim oljem. Na bržole potresemo sesekljano čebulo, svež peteršilj in vegeto. Premažemo jih z gorčico in dodamo vse začimbe.

Na zmernem ognju jih dušimo nekaj minut, nato jih obračamo iz obeh strani. Meso med dušenjem spusti veliko lastnega soka, tako da med dušenjem dobimo veliko omake v kateri dušimo bržole. Po 30 minutah dušenja prilijemo vino, dodamo žličko moke in malo paradižnikove omake, dodamo še narezane kapre in do mehkega podušimo bržole do konca.

Na desertne krožnike nadevamo liste drobnjaka in nanje naložimo goveje bržole z omako. Potresemo s parmenzanom, okrasimo s peteršiljem in kot prilogo zraven lahko postrežemo pusti riž.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev