Harmonija okusov
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: špela debevc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - maslo
- 1 piščančja prsa
- - olje
- - peteršilj
- - sol
- - jajce
- 1 pest slanih pistacij
- - poper
- - moka
- - peki papir
- - muškatni orešček
- - bel poper
- 1 šalotka
- 3 krompirji
- 1 gorgonzola
- 1 večja bučka
- 3 stebla mlade čebulice
- 150 g sira
- 1/2 korenčka
- - sladka smetana ( za v pire in za gorgonzolino omako)
- 4 rezine kraškega pršuta
- 1/2 majhne ohrovtove glave
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2389 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 852 |
Navodila za pripravo
KROMPIRJEVI POLPETI ( ZA 8 OCVRTKOV) :
Bučko, krompir ( 2 ) in sir naribamo. Bučko solimo in pustimo da odda vodo. Mlado čebulico sesekljamo in na žlici olja prepražimo, ohladimo. Bučko in krompir dobro ožamemo, da odteče vsa odvečna voda. Zmešamo z ohlajeno čebulico, sirom, sveže seskljanim peteršiljem, začinimo s soljo in poprom. Dodamo še jajce ter toliko moke, da oblikujemo polpete. Ocvremo v zadostni količini olja. Odvečno maščobo popivnamo s papirnato brisačko.
OHROVTOV PIRE:
Ohrovt, krompir ter korenčer zrežemo na manjše kose ter v osoljeni vodi skuhamo do mehkega. Na maslu prepražimo čebulo, solimo in popramo. Dodamo kuhano zelenjavo in malo sladke smetane. Vse skupaj zmikasamo s paličnim mešalnikom. Začinimo z muškatnim oreščkom, ter po potrebi dodamo še sladko smetano ( v primeru da je pregosto).
GORGONZOLINA OMAKICA:
v kozico damo malo sladke smetane, ter celo gorgonzolo. Z metlico mešamo, da se gorgonzola čisto stopi. Sladke smetana dajte na začetku res malo, rajši jo dodajajte postopoma, da vam ne bo treba omake potem zgoščevati. Po okusu poprajte. Pistacije olupite, ter jih na drobno sesekljajte (najboljše v sesekljaniku). Posujte po omaki.
Piščančje prsi operemo ter izrežemo 4 enako velike zrezke ( v obliki medaljončkov), solimo in popramo. Na žlici olivnega olja jih zlato rumeno popečemo. Rezine kraškega pršuta položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici 15min na samo zgornjem ogrevanju.
DOBER TEK!