Moja kuhinja:

Harmonija okusov



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - maslo
  • 1 piščančja prsa
  • - olje
  • - peteršilj
  • - sol
  • - jajce
  • 1 pest slanih pistacij
  • - poper
  • - moka
  • - peki papir
  • - muškatni orešček
  • - bel poper
  • 1 šalotka
  • 3 krompirji
  • 1 gorgonzola
  • 1 večja bučka
  • 3 stebla mlade čebulice
  • 150 g sira
  • 1/2 korenčka
  • - sladka smetana ( za v pire in za gorgonzolino omako)
  • 4 rezine kraškega pršuta
  • 1/2 majhne ohrovtove glave

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1728

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 624

Navodila za pripravo

KROMPIRJEVI POLPETI ( ZA 8 OCVRTKOV) :
Bučko, krompir ( 2 ) in sir naribamo. Bučko solimo in pustimo da odda vodo. Mlado čebulico sesekljamo in na žlici olja prepražimo, ohladimo. Bučko in krompir dobro ožamemo, da odteče vsa odvečna voda. Zmešamo z ohlajeno čebulico, sirom, sveže seskljanim peteršiljem, začinimo s soljo in poprom. Dodamo še jajce ter toliko moke, da oblikujemo polpete. Ocvremo v zadostni količini olja. Odvečno maščobo popivnamo s papirnato brisačko.
OHROVTOV PIRE:
Ohrovt, krompir ter korenčer zrežemo na manjše kose ter v osoljeni vodi skuhamo do mehkega. Na maslu prepražimo čebulo, solimo in popramo. Dodamo kuhano zelenjavo in malo sladke smetane. Vse skupaj zmikasamo s paličnim mešalnikom. Začinimo z muškatnim oreščkom, ter po potrebi dodamo še sladko smetano ( v primeru da je pregosto).
GORGONZOLINA OMAKICA:
v kozico damo malo sladke smetane, ter celo gorgonzolo. Z metlico mešamo, da se gorgonzola čisto stopi. Sladke smetana dajte na začetku res malo, rajši jo dodajajte postopoma, da vam ne bo treba omake potem zgoščevati. Po okusu poprajte. Pistacije olupite, ter jih na drobno sesekljajte (najboljše v sesekljaniku). Posujte po omaki.
Piščančje prsi operemo ter izrežemo 4 enako velike zrezke ( v obliki medaljončkov), solimo in popramo. Na žlici olivnega olja jih zlato rumeno popečemo. Rezine kraškega pršuta položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici 15min na samo zgornjem ogrevanju.
DOBER TEK!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev