Moja kuhinja:

Hrustljava ribica s špinačo in naribano jajčko



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jajce
  • malo mleka
  • malo soli
  • malo maščobe za pečenje
  • malo muškatnega oreščka
  • malo česna
  • 1 manjši kos svinjske ribice
  • 15 dag spinače
  • 1/2 naribanega korenčka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2699

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 787

Navodila za pripravo

Špinačo najprej odtalimo. Na olju prepražimo nasekljan česen, skupaj z moko. Zalijemo z mlekom, posolimo in še enkrat dobro zmešamo in začinimo z muškatnim oreščkom.

Kos svinjske ribice najprej nasolimo in ga na vročem ognju na hitro opečemo iz obeh strani, da je meso po sredini še rožnato. Vzamemo ga iz ponve, da se lastni sok izcedi in razrežemo na 4 fileje. Ponovno segrejemo ponev in narezane fileje do temnega zapečemo na vroči maščobi, da so fileji hrustljavega okusa.
Meso postrežemo na servirni krožnik, ki mu dodamo nariban korenček, toplo špinačo in potresemo z rumenjakom od jajčke, ki smo jo skuhali. Špinačo, ki nam je ostala lahko serviramo posebej.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev