Hrustljava ribica s špinačo in naribano jajčko
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jajce
- malo mleka
- malo soli
- malo maščobe za pečenje
- malo muškatnega oreščka
- malo česna
- 1 manjši kos svinjske ribice
- 15 dag spinače
- 1/2 naribanega korenčka
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2699 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 787 |
Navodila za pripravo
Špinačo najprej odtalimo. Na olju prepražimo nasekljan česen, skupaj z moko. Zalijemo z mlekom, posolimo in še enkrat dobro zmešamo in začinimo z muškatnim oreščkom.
Kos svinjske ribice najprej nasolimo in ga na vročem ognju na hitro opečemo iz obeh strani, da je meso po sredini še rožnato. Vzamemo ga iz ponve, da se lastni sok izcedi in razrežemo na 4 fileje. Ponovno segrejemo ponev in narezane fileje do temnega zapečemo na vroči maščobi, da so fileji hrustljavega okusa.
Meso postrežemo na servirni krožnik, ki mu dodamo nariban korenček, toplo špinačo in potresemo z rumenjakom od jajčke, ki smo jo skuhali. Špinačo, ki nam je ostala lahko serviramo posebej.
Dober tek!