Moja kuhinja:

Indonezijski satay ("azijski ražnjiči")



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 čajna žlica sladkorja
  • 90 ml sojine omake
  • 5 kos česna
  • 3 čajna žlica olja
  • 500 g piščančjih prs
  • 2 čajna žlica limoninega soka
  • 3 kos mlade čebule
  • 250 g arašidovega masla
  • 150 ml VODE
  • 1 čajna žlica rjavega sladkorja
  • 1 kos ingverja (1cm)
  • 1 ščepec kajenskega popra
  • 1 ščepec črnega popra
  • 10-15 palčk za nabadanje
  • 30 g kokosovega masla

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2682

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 946

Navodila za pripravo

1. Naredimo marinado za meso: zmešamo sojino omako (cca 80ml), žlico limoninega soka, olje, 3 stroke česna, mlado čebulo in 3 žlice sladkorja.

Meso narežemo in mariniramo vsaj 30 minut, lahko pa tudi čez noč.

2. Naredimo omako, da bomo lahko na koncu prelili meso: segrejemo arašidovo maslo in 1 strok česna (cca 2 minuti). Dodamo vodo, kokosovo maslo, žlico sojine omake, rjavi sladkor in nariban ingver. Kuhamo toliko časa, da postane zmes gladka. Sedaj pa dodamo še žlico limoninega soka, še 1 strok česna, ter s kajenskim in črnim poprom in po potrebi solimo. Hranimo na toplem!

3. Meso nabodemo na palčke in popečemo na vročem žaru. Pečemo približno 3 minute oz. toliko časa da so naša nabodala dovolj pečena.

4. Serviramo sataye, jih prelijemo z omako in okrasimo.


Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev