Indonezijski satay ("azijski ražnjiči")
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Jože Gros
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 čajna žlica sladkorja
- 90 ml sojine omake
- 5 kos česna
- 3 čajna žlica olja
- 500 g piščančjih prs
- 2 čajna žlica limoninega soka
- 3 kos mlade čebule
- 250 g arašidovega masla
- 150 ml VODE
- 1 čajna žlica rjavega sladkorja
- 1 kos ingverja (1cm)
- 1 ščepec kajenskega popra
- 1 ščepec črnega popra
- 10-15 palčk za nabadanje
- 30 g kokosovega masla
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2682 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 946 |
Navodila za pripravo
1. Naredimo marinado za meso: zmešamo sojino omako (cca 80ml), žlico limoninega soka, olje, 3 stroke česna, mlado čebulo in 3 žlice sladkorja.
Meso narežemo in mariniramo vsaj 30 minut, lahko pa tudi čez noč.
2. Naredimo omako, da bomo lahko na koncu prelili meso: segrejemo arašidovo maslo in 1 strok česna (cca 2 minuti). Dodamo vodo, kokosovo maslo, žlico sojine omake, rjavi sladkor in nariban ingver. Kuhamo toliko časa, da postane zmes gladka. Sedaj pa dodamo še žlico limoninega soka, še 1 strok česna, ter s kajenskim in črnim poprom in po potrebi solimo. Hranimo na toplem!
3. Meso nabodemo na palčke in popečemo na vročem žaru. Pečemo približno 3 minute oz. toliko časa da so naša nabodala dovolj pečena.
4. Serviramo sataye, jih prelijemo z omako in okrasimo.
Dober tek!