Jetrca
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: klavdija hiti
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 čajna žlica VEGETE
- 2 čajna žlica olja
- 1 kos čebule
- 0.5 kg jetrca
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 1875 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 596 |
Navodila za pripravo
Čebulo olupimo in nasekljamo. Damo na ponev na katero smo dali olje in prepražimo do rumene barve. Ugasemo toploto in vmes narežemo jetra. Najlažje se jih nareže če so rahlo odtajane. Narežemo jih čimbolj na tanko. Ko je čebula hladna dodamo jetra in skupaj prepražimo. Pražimo 5-10min. Tik pred koncem dodamo vegeto ali solimo. Ponudimo same, s kruhom ali v kosih kuhanim krompirjem.