KANELONI IZ KUHANEGA ALI PEČENEGA MESA
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: cvetka cmor
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 3 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jedilna žlica peteršilja, na drobno nasekanega
- 1 jajce
- 2 stroka česna (lahko tudi več)
- ščepec majarona
- * olje za cvrtje
- 1 jedilna žlica čebula nasekljana
- 6 velikih omlet
- 25 dag mletega kuhanega ali pečenega mesa
- 1/2 vrečke začimbne mešanice za mletomeso
- * po potrebi:poper, sol, juha ali voda
- * jajcam, moka, drobtine za paniranje
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5775 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 847 |
Navodila za pripravo
TE KANELONE DELAM, KO MI OSTANE GOVEDINA OD JUHE.
Uporabljam začimbno mešanico za mleto meso, ki ima primešane drobtine.
Na olju zarumenimo čebulo, dodamo meso, česen, peteršilj in malo prepražimo. Odstavimo, dodamo, po navodilu na vrečki, pripravljeno zmes, jajce, ščepec majarona, dobro premešamo po potrebi dodamo sol, poper in juho ali vodo, da dobimo sočen, mazav nadev.
Omlete namažemo, tesno zavijemo po sredini poševno prerežemo v dve polovici, paniramo in ocvremo v vročem olju.
Ponudimo s krompirjevo ali zeleno solato.
Dober tek!