Kaneloni-palačinke
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Klavdija Began
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 5
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
palačinke
- 5 kos jajca
- 500 ml mleko
- 3 jedilna žlica sladkor
- 1/2 čajna žlica sol
- 25 dag moka tip 500
- 50 ml mineralna voda
nadev
- 1/2 kg mleto mešano meso
- 8 g parmezan nariban
- 1 kos jajce
- 1 čajna žlica origano
- 1 ščepec sol
- 1 ščepec poper
- 2 jedilna žlica drobtine
- 2 jedilna žlica peteršilj
omaka
- 3 kos paradižnik
- 4 kos korenje
- 1 kos paradižnikova omaka
- 1 ščepec sol
- 1 ščepec poper
- 0,5 dcl mleko
- 1 kos čebula
- 1 jedilna žlica sladkor
namaz
- 1 kos kisla smetana
- 20 dag sir gauda
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3682 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 763 |
priprava okusnega kosila
Iz sestavin za palačinke umesamo testo in na majhni količini olja spečemo palačinke. Nato iz sestavin za nadev naredimo le tega, da je lepo gladka masa, palačinke nadevamo z njim in jih zavijemo. Na olju prepražimo čebulo za omako, dodamo nastrgan korenček, paradižnik in ostale sestavine. Pokuhamo nekje 10 minut. Nato na pekač zlijemo omako in na omako položimo polnjene palačinke. Pokrijamo z alufolijo in pečemo pri temperaturi 200 stopinj 40 minut. NAto jih odkrijemo in na palačinke nadevamo kislo smetano v katero smo zmešali nariban sir in damo v pečico še za 10 minut, da se sir razstopi. Preverimo če so pečene (eno prerežemo) in nato serviramo...njami kosilo je pripravljeno.
Chefov nasvet:
Če je omaka prekisla jo malce sladkamo in dodamo malce mleka, da razbijemo kisel okus, ki ga ponavadi naredi paradižnikova mezga (če je kupljena).