Moja kuhinja:

Kaneloni-palačinke


Kaneloni-palačinke
Kaneloni-palačinke
Kaneloni-palačinke
Kaneloni-palačinke

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 5

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



palačinke

  • 5 kos jajca
  • 500 ml mleko
  • 3 jedilna žlica sladkor
  • 1/2 čajna žlica sol
  • 25 dag moka tip 500
  • 50 ml mineralna voda

nadev

  • 1/2 kg mleto mešano meso
  • 8 g parmezan nariban
  • 1 kos jajce
  • 1 čajna žlica origano
  • 1 ščepec sol
  • 1 ščepec poper
  • 2 jedilna žlica drobtine
  • 2 jedilna žlica peteršilj

omaka

  • 3 kos paradižnik
  • 4 kos korenje
  • 1 kos paradižnikova omaka
  • 1 ščepec sol
  • 1 ščepec poper
  • 0,5 dcl mleko
  • 1 kos čebula
  • 1 jedilna žlica sladkor

namaz

  • 1 kos kisla smetana
  • 20 dag sir gauda

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2548

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 412

priprava okusnega kosila

Iz sestavin za palačinke umesamo testo in na majhni količini olja spečemo palačinke. Nato iz sestavin za nadev naredimo le tega, da je lepo gladka masa, palačinke nadevamo z njim in jih zavijemo. Na olju prepražimo čebulo za omako, dodamo nastrgan korenček, paradižnik in ostale sestavine. Pokuhamo nekje 10 minut. Nato na pekač zlijemo omako in na omako položimo polnjene palačinke. Pokrijamo z alufolijo in pečemo pri temperaturi 200 stopinj 40 minut. NAto jih odkrijemo in na palačinke nadevamo kislo smetano v katero smo zmešali nariban sir in damo v pečico še za 10 minut, da se sir razstopi. Preverimo če so pečene (eno prerežemo) in nato serviramo...njami kosilo je pripravljeno.

Chefov nasvet:

Če je omaka prekisla jo malce sladkamo in dodamo malce mleka, da razbijemo kisel okus, ki ga ponavadi naredi paradižnikova mezga (če je kupljena).

palačinke , kaneloni




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev