Kaneloni z mletim mesom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: malček težji
Količina: 5
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 5223 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 626 |
Navodila za pripravo
Zmešamo sestavine za palačinke in jih spečemo. Palačinke naj bodo malenkost debelejše kot za mazanje z marmelado.
Navodila za pripravo
V posodi razgrejemo olje in dodamo čebulo ter malo soli. Pražimo jo le toliko časa, da postekleni, nato dodamo meso, ki ga s kuhalnico razdrobimo, da ni večjih sprijetih kepic mesa.
Dodamo še česen, sol in začimbe in pražimo toliko časa, da se meso pričenja prijemati posode. Takrat prilijemo nekaj vode, da meso ne izgubi sočnosti. Dodamo še kapre in narezane olive.
Odstavimo in pričnemo s polnjenjem palačink.
Navodila za pripravo
Palačinke napolnimo z mesnim nadevom, jim dodamo malo naribanega sira in jih dobro zapremo, lahko si pomagamo z zobotrebci.
Potem palačinke spaniramo, najprej jih pomočimo v moko, potem v stepenih jajcih in nazadnje še v drobtinah.
Palačinke spečemo na srednje vročem olju, da se zlato rumeno zapečejo.
Chefov nasvet:
Pečene palačinke nadevamo na krožnik, ki ga okrasimo s solatnimi listi in paradižnikom.
Palačinke prelijemo s smetano in jih še tople ponudimo.
Pa dober tek!