Moja kuhinja:

Karameliziran piščanec s suhim sadjem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 piščančja prsa
  • 1 jajčevec
  • olivno olje
  • 1 čebula
  • pinjole
  • timijan
  • 2 stroka česna
  • 1 jajce
  • 1 kozarec rdečega vina
  • sol in poper
  • 1 1/2 l piščančje juhe
  • 100 g suhih marelic
  • 50 g rozin
  • mandlje
  • cvetlični med
  • 2 večja krompirja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2304

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 591

Navodila za pripravo

Suhe marelice in rozine namočimo v vino. Jajčevec olupimo in narežemo na majhne kocke. Damo v ponev z oljem, premešamo in dodamo grobo narezan česen in vejico timijana. Solimo in popramo.
Krompir skuhamo, ga stisnemo, dodamo jajce, solimo, popramo in dobro premešamo. Pokrijemo s plastično folijo in prihranimo.
Prsa zarežemo, da napravimo žep. Napolnimo z jajčevci, pinjoli, mandlji in nenamočenimi rozinami. Zapremo z zobotrebci, solimo in popramo.
V kozico nalijemo olje in ko se segreje, popečemo meso. Čebulo zrežemo na večje koščke in dodamo k mesu, ko je popečeno z obeh strani. Po parih minutah dodamo vino z namočenim sadjem. Ko alkohol izpari, zalijemo z juho in pokrijemo. Kuhamo, da se meso zmehča (cca 30 min).
Meso poberemo iz kozice in naložimo na pekač ter namažemo z medom. Priložimo žličnike, ki jih naredimo iz krompirjevega pireja. Pečemo (gratiniramo) v pečici pri 190 C, da meso karameliziramo
Vsebino iz kozice zmiksamo, da dobimo omako.
Na krožnik damo ostanek jajčevcev, nanj položimo meso in priložimo žličnike ter prilijemo omako. Lahko posujemo s pinjolami, rozinami, timijanom, …





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev