Kare v omaki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebulo
- malo soli
- malo svežega peteršilja
- malo drobnjaka
- 5 svinjskih kotletov
- 2 žlici smetane
- 1 žličko hrena
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3892 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 889 |
Navodila za pripravo
V dobro namaščen pekač naložimo kotlete in jih 45 minut pečemo v pečici na 200 stopinj celzija.
Vmes jih zalivamo z vodo in obračamo. Spečene kotlete vzamemo iz pečice, nanje nadevamo 1 narezano čebulo in nasekljan peteršilj.
Skupaj pečemo še 20 minut in ves čas zalivamo in obračamo.
Vmes si pripravimo še omako iz smetane in hrena.
Pečene kotlete nadevamo na desertne krožnike in jih poljubno prelijemo z omako.
Po želji lahko dva kotleta prelijemo z omako iz lastnega soka in čebule.
Na drugi kotlet nadevamo omako iz smetane in hrena, ki smo ji dodali še sok od pečenja. Vse skupaj potresemo z drobnjakom in ponudimo s kakšno posebno prilogo.
Pa dober tek!