Moja kuhinja:

Kisla repa s proseno kašo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - sol
  • 1 kg krompirja
  • 13 jedilna žlica kuhanega fožola skupaj z vodo v kateri se je kuhal
  • 3 pest prosene kaše
  • 2 jedilna žlica ocvirkove masti
  • 1 kg kisle repe
  • 2 kos lovorjeva lista

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 10523

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1008

Navodila za pripravo

Repo, če je preveč kisla operemo in damo kuhat. Kuhamo dokler ne zavre.
Krompir olupimo, narežemo na krhlje in skuhamo. Kuhanega pretlačimo.
Proseno kašo skuhamo posebej. Kuhamo na vodi 15min. Kuhano precedimo in speremo.
Kuhani repi odcedimo 3/4 tekočine, ter dodamo fižol in tekočino v kateri se je kuhala, pretlačen krompir, kašo in zabelimo z ocvirki. Vse skupaj premešamo. Kuhamo še 10min in stalno mešamo. Ponudimo kot glavno jed, kateri lahko dodamo še mesne priloge.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev