Kisla repa s proseno kašo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: klavdija hiti
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - sol
- 1 kg krompirja
- 13 jedilna žlica kuhanega fožola skupaj z vodo v kateri se je kuhal
- 3 pest prosene kaše
- 2 jedilna žlica ocvirkove masti
- 1 kg kisle repe
- 2 kos lovorjeva lista
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 10523 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1008 |
Navodila za pripravo
Repo, če je preveč kisla operemo in damo kuhat. Kuhamo dokler ne zavre.
Krompir olupimo, narežemo na krhlje in skuhamo. Kuhanega pretlačimo.
Proseno kašo skuhamo posebej. Kuhamo na vodi 15min. Kuhano precedimo in speremo.
Kuhani repi odcedimo 3/4 tekočine, ter dodamo fižol in tekočino v kateri se je kuhala, pretlačen krompir, kašo in zabelimo z ocvirki. Vse skupaj premešamo. Kuhamo še 10min in stalno mešamo. Ponudimo kot glavno jed, kateri lahko dodamo še mesne priloge.