konjski zrezki z gobami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- 1-2 jedilna žlica paradižnikove mezge
- 1 pest gobic
- 1 začimbe (sol, poper)
- 2 konjska zrezka
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 10847 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 837 |
Navodila za pripravo
Jed je za 2 osebi.
En dan prej damo 2 konjska zrezka v »pac« ali kvašo. Dobro ga začinimo, dodamo narezano čebulo in zalijemo z malo olja. Zapremo v posodo in damo čez noč v hladilnik.
Iz zrezka odstranimo čebulo in ga damo na vroče olje. Počakamo, da zakrkne in se malo popeče. Potem ju obrnemo. Dodamo čebulo iz kvaše, pokrijemo in dušimo. Po 5-ih minutah (oziroma, če se začne prijemat) malo zalijemo. Dodamo paradižnikovo mezgo, premešamo in pokrijemo. 10 minut pred koncem dodamo še gobe (štorovke - pred zmrzovanjem so bile že zblanširane)
Jed kuhamo pokrito 30 minut.
Ponudimo toplo s kosom kruha.