Moja kuhinja:

Kotleti izpod zelja in tenstan krompir



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 0.5 kg kislega zelja
  • 5 dag pečene slanine
  • 1 ščepec soli in popra
  • 2 kos strok česna
  • 2 kos kotleta
  • 7 kos zrnc celega popra
  • 2 kos male čebule

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5560

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 655

Navodila za pripravo

Vodo zavremo in skuhamo cel krompir, ki ga samo umijemo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Kotlete umijemo in osušimo. Jih nasolimo in popramo in hrustljavo zapečemo. Postavimo na toplo. Medtem drobno sesekljamo čebulo. Čebulo posteklenimo in dodamo na kocke narezano slanino, malo popražimo . Dodamo kislo zelje cel poper in lovorov list. Zelje malo podušimo in dodamo strt česen.
V pekač naredimo zeljno posteljico iz polovice kislega zelja na katero postavimo kotlete. Pokrijemo jih s preostalim zeljem. Postavimo v pečico za približno 20 minut, Toliko, da se zelje malo popeče z zgornje strani.
V ponvi na malo masti popražimo čebulo. Kuhan krompir olupimo in ga dodamo v ponev k že malo rjavkasti čebuli. Zmanjšamo ogenj in ga med mešanjem lepo potenstamo. Solimo in popramo.

Vse skupaj lepo serviramo ...dObEr tEk, L.K.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev