Kotleti izpod zelja in tenstan krompir
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Lovro Rezar
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 0.5 kg kislega zelja
- 5 dag pečene slanine
- 1 ščepec soli in popra
- 2 kos strok česna
- 2 kos kotleta
- 7 kos zrnc celega popra
- 2 kos male čebule
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 5560 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 655 |
Navodila za pripravo
Vodo zavremo in skuhamo cel krompir, ki ga samo umijemo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Kotlete umijemo in osušimo. Jih nasolimo in popramo in hrustljavo zapečemo. Postavimo na toplo. Medtem drobno sesekljamo čebulo. Čebulo posteklenimo in dodamo na kocke narezano slanino, malo popražimo . Dodamo kislo zelje cel poper in lovorov list. Zelje malo podušimo in dodamo strt česen.
V pekač naredimo zeljno posteljico iz polovice kislega zelja na katero postavimo kotlete. Pokrijemo jih s preostalim zeljem. Postavimo v pečico za približno 20 minut, Toliko, da se zelje malo popeče z zgornje strani.
V ponvi na malo masti popražimo čebulo. Kuhan krompir olupimo in ga dodamo v ponev k že malo rjavkasti čebuli. Zmanjšamo ogenj in ga med mešanjem lepo potenstamo. Solimo in popramo.
Vse skupaj lepo serviramo ...dObEr tEk, L.K.