Kranjska klobasa s kislim krompirjem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Anton Vengust
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 sol,poper
- 1 kranjska klobasa
- 4 krompirji
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica gorčice
- 1 kis,olje (lahko tudi bučno)
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2915 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 599 |
Navodila za pripravo
Krompir operemo in ga skuhamo v loncu. Vodo posolimo.Ko je krompir skuhan (preiskusimo ga z palčko za ražnjiče),ga olupimo in narežemo na kolute.Ko je krompir ohlajen,ga stresemo v posodo in dodamo majonezo,gorčico,na drobno narezano čebulo,česen,kis,olje,sol poper in dobro vse premešamo.Lahko dodamo še malo peteršilja.Na krompir lahko na tanko narežemo tudi zeljnato glavo.
Kranjsko klobaso položimo v lonec z mrzlo vodo, ga pristavimo in kuhamo do vrenja. Ko voda zavre, odstavimo in pustimo pokrito v vodi še 10 minut.