Moja kuhinja:

Kraška pečenka



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica kisle smetane
  • 1 čajna žlica soli
  • 2 kos čebule
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 kos svinjski kare-ribica
  • 2 jedilna žlica nasekljane ali suhe zelenjave: peteršilj, bazilika,timijan, origani
  • 1 vejica rožmarina
  • 20 kos pršuta tenko narezanega
  • 2 kos stroka česna

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2527

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 655

Navodila za pripravo

Pršut zvijemo v obliko sulice in damo zmrznit. Dovolj je pol ure v zamrzovalniku.
Svinjski kare-ribico prebodemo in vstavimo zmrznjen pršutom. To ponovimo večkrat z obeh strani. V ponev damo žlico olja, nasekljano čebulo, nasekljan česen, žličko suhe ali nasekljane zelenjave: peteršilj, bazilika, timijan, origano. Vejica rožmarina. Posolimo. Na to zelenjavo položimo prešpikano svinjsko ribico in počasi pečemo. Med pečenjem jo obračamo in po potrebi zalivamo z vodo. Ko je pečenka pečena, poizkusimo jo z vilico prebost, ko je meso mehko, pečemo jo približno eno uro, narežemo pečenko na 1,5 cm debele rezine. Omako pretlačimo čez cedilo. Rezine pečenke položimo na ogret krožnik in polijemo s pečenkino omako. Omako lahko okrasiš z žličko kisle smetane.
Poleg prija zlato pečen krompir.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev