Moja kuhinja:

Kruhove skodelice z mesno omako



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 dcl pelatov
  • 1 jušna kocka
  • 0.5 dcl olja
  • 40 dag mletega mesa
  • 5 žlic olja
  • 1 dcl belega vina
  • 4 korenčki
  • cel strok česna
  • malo popra, soli in muškatnega oreščka
  • 2 ščepca soli
  • 2 dcl toplega mleka
  • po potrebi mlačne vode

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2419

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 589

Navodila za pripravo

Na olju rahlo popražite rezine česna in sesekljan korenček. Dodajte mleto meso, solite in poprajte. Prilijte vino, kratko pokuhajte, dodajte muškatni orešček, jušno kocko, pelate in zalijte z vodo – slabe pol litra. Ko omaka zavre, jo dušite pokrito na manjšem ognju približno eno uro (po potrebi prilivajte vodo ali mleko).

Za testo kvas razdrobite, dodate sladkor in toplo mleko, pustite da naraste. V moko vmešajte sol, olje in kvasno zmes. Mesite in dodajate toliko vode, da dobite gladko testo. Pustite hajati kratek čas, potem razdelite na več delov in oblikujete skodelice (lahko so raznih oblik – okrogle, srčaste, kvadratne), pazite le, da naredite visok rob, ter zelo tanek osrednji del. Takoj jih specite, a naj ravno prav porjavijo, da ne bodo preveč zapečene in trde. Pečene postavite na krožnik in v njih nalijte omako.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev