Moja kuhinja:

krvavica z kuhanim krompirjem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1/2 kos čebule
  • 2 kos krompirja
  • 600 g krvavice
  • 150 g stočjega fižola

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1805

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 488

Navodila za pripravo

Stročji fižol damo kuhat v osoljeno vodo. Kuhamo 25 minut. Med tem časom skuhamo tudi krompir (ker bom jedla sama, vzamem 2 manjša krompirja), ga olupimo, narežemo na kocke in ga v osoljeni vodi kuhamo 25 minut.

Krvavico (domača!) damo v manjši pekač, dodamo vodo (krvavica naj bo kakšen centimeter potopljena v vodi) in malce olja (ni potrebno preveč, ker je krvavica že sama po sebi dovolj mastna). Pečemo na 220° približno eno uro (če je preveč debela, tudi malce dlje). Po pol ure jo obrnemo, da se zapeče še na drugi strani.
pripravimo solato. 1/2manjše čebule narežemo na tanko in jo dodamo ohlajenemu stročjemu fižolu. Solimo, dodamo bučno olje, vinski kis ter premešamo.

Odrežemo kos krvavice in ponudimo s kuhanim krompirjem in solato.

Preostanek krvavice pustimo in si zvečer naredimo še slastno večerjo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev