Kuhana in pečena kura
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Marko Roblek
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 pest soli
- 1 kura
- mešane začimbe
- par jedilna žlica olivnega olja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 8063 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 939 |
Navodila za pripravo
Kuro, srednje veliko in lepo oskubljeno vržemo v večji lonec in zalijemo z vodo. Zavremo in na srednjem ognju kuhamo urco in pol. Vmes dodamo začimbe po želji, posolimo.
Na tričert kuhano kuro vzamemo iz sedaj že juhe, jo razkosamo in naložimo na naoljen pekač. Pečemo na 180 stopinj približno pol ure, vmes malo polijemo z juho, da kura dobi lepo barvo.
Kura je pečena, postrežemo kot glavno jed, ostanke pa še nekaj dni brez težav dajemo v solate, sendviče, k jajcem...