KUHANO-PEČENA REBERCA Z KROMPIRČKOM
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: tamara fortuna
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 korenje
- 1 česen
- 1 krompir
- 1 paradižnik
- 1 voda
- 1 začimbe
- 1 svinjska rebra
- 1-2 cebuli
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3602 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 787 |
Navodila za pripravo
Reberca zacinimo z zacimbami:sol, poper, lovor, cebula v prahu, cesen v prahu, kumina, koriander, petersilj. Pustimo jih cca. 2 uri v hladilniku, da se dobro prepojijo. V malo visjem naoljenem pekacu jih na temperaturi 250stopinj celzija na hitro popecemo na obeh straneh ter dodamo čebulo. Ko je čebula rumena in rebra rdečkasta jih prelijemo z vodo ter dodamo paradižnik. Po priblizno 15 min dodamo še korenje in olupljen krompir. Ko sta krompir in korenje skuhana jed postrežemo z poljubno solato.
S palicnim mesalnikom lahko naredimo omako, ki ji po potrebi dodamo krompircek ali dva za zgostitev.
Pa dober tek*