LAZANJA MALO DRUGAČE
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: klavdija meh
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 dcl sladke smetane
- 1 kos čebule
- 3 kos zrna česna
- 0,5 kg mleto mešano meso
- 1 kos jajce
- 15 dag testenin
- 2 vlečenega testa
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3752 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 811 |
Navodila za pripravo
Na olivnem olju prepražimo čebulo, ji dodamo meso in prepražimo.Dodamo strt česen, solimo, dodamo malo vegete, malo majarona, bazilike, origanota in popra. Dobro premešamo. Ko se malo ohladi primešamo jajce. Pekač namažemo z margarino in nanj nanesemo prvo plast vlečenega testa. Po njem polijemo malo sladke smetane, damo plast mesa, pa plast testenin (lahko so valvice ali pa čisto navadni makaroni), pa ostalo meso in na vrh drugo plast vlečenega testa. Vmes malo polivamo z smetano. Ostanek smetane (približno 1 dcl) polijemo po vrhu. Pečemo na 175 stopinj celzija tako dolgo, da ni zlatorjavo zapečeno. Dober tek!