Moja kuhinja:

Marinirana in filana piščančja bedra



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • sol, poper
  • malo balzamičnega kisa
  • 5 piščančjih beder
  • 1 žlica medu
  • 1,5 žlica gorčice v zrnju
  • 1,5 žlice mlete rdeče paprike

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3764

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 565

Navodila za pripravo

Nadev:
10 dag masla
3 rumenjake
malo gorčice
10 dag prekajene slanine
1 žlica na drobno narezane čebule
1 žlica peteršilja
2 žemlji namočeni v mleko ali beli kruh
sneg 3 beljakov
sol,poper
5 dag sira (naribanega)
Meso ločimo od kosti, operemo, potolčemo v zrezke, znotraj in zunaj posolimo.
V skodelici zamešamo med, sol, poper, gorčico, balzamični kis, mleto papriko ter s tem premažemo bederca in pustimo v hladilniku 2 uri ali čez celo noč.
Nadev: čebulo prepražimo na maslu. Zmešamo rumenjake, žemlje namočene v mleko, čebulo, na majhne koščke narezano slanino, peteršilj, sol, poper, nariban sir, gorčico in z rokami fajn pregnetemo maso.Lahko dodamo še žlico drobtin, če je masa premokra, nato narahlo vmešamo na koncu še sneg iz treh beljakov.
Zrezke iz bederc napolnimo z nadevom in zvijemo v rolice ter z zobotrebcem spodaj zapičimo čez da se rola ne odvije.Položimo v pekač, da se trdno držijo rolice ena zraven druge(kot na sliki). Pečemo 40-45 min na 180 stopinj celzija, če nadeva še ostane, ga damo poleg.
Ko postrežemo jih prerežemo na koščke, lahko tudi polijemo z lastnim sokom.
Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev