Marinirana in filana piščančja bedra
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Simona Rus
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- sol, poper
- malo balzamičnega kisa
- 5 piščančjih beder
- 1 žlica medu
- 1,5 žlica gorčice v zrnju
- 1,5 žlice mlete rdeče paprike
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3764 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 565 |
Navodila za pripravo
Nadev:
10 dag masla
3 rumenjake
malo gorčice
10 dag prekajene slanine
1 žlica na drobno narezane čebule
1 žlica peteršilja
2 žemlji namočeni v mleko ali beli kruh
sneg 3 beljakov
sol,poper
5 dag sira (naribanega)
Meso ločimo od kosti, operemo, potolčemo v zrezke, znotraj in zunaj posolimo.
V skodelici zamešamo med, sol, poper, gorčico, balzamični kis, mleto papriko ter s tem premažemo bederca in pustimo v hladilniku 2 uri ali čez celo noč.
Nadev: čebulo prepražimo na maslu. Zmešamo rumenjake, žemlje namočene v mleko, čebulo, na majhne koščke narezano slanino, peteršilj, sol, poper, nariban sir, gorčico in z rokami fajn pregnetemo maso.Lahko dodamo še žlico drobtin, če je masa premokra, nato narahlo vmešamo na koncu še sneg iz treh beljakov.
Zrezke iz bederc napolnimo z nadevom in zvijemo v rolice ter z zobotrebcem spodaj zapičimo čez da se rola ne odvije.Položimo v pekač, da se trdno držijo rolice ena zraven druge(kot na sliki). Pečemo 40-45 min na 180 stopinj celzija, če nadeva še ostane, ga damo poleg.
Ko postrežemo jih prerežemo na koščke, lahko tudi polijemo z lastnim sokom.
Dober tek!