Moja kuhinja:

Mešani zrezki z gobami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jedilna žlica ostre moke
  • 4 ščepec popra
  • 3 dcl vode po potrebi
  • 3 čajna žlica nasekljane ali suhe zelenjave: peteršilj, bazilika,timijan, origani
  • 4 ščepec soli po potrebi
  • 3 kos puranovi zrezki
  • 3 kos svinski zrezki
  • 8 kos strokov česna
  • 1 čajna žlica instant gobove juhe
  • 1 čajna žlica zmletih mrtvaških trobent-ni nujno

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2659

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 606

Navodila za pripravo

Mešani zrezki z gobami
Puranove zrezke narahlo potolčemo, posolimo, popopramo, natremo s stisnjenim česnom. Svinjske zrezke potolčemo, posolimo, natremo s česnom in nasekljanimi zelišči. V ponvi popečemo zrezke. Svinjske pečemo dalj časa kot puranove. Ko spečemo zrezke na to maščobo damo gobe, pri nas jurčke, ne bo nam jih zmanjkalo, lahko pa šampinjone. Če želimo močnejši okus po gobah lahko dodamo malo zmletih mrtvaških trobent. Če teh nimamo lahko okus dopolnimo z žličko gobove juhe. Na jurčke damo česen in peteršilj. Gobe popražimo, da bodo zlato hrustljavi. Nanje posujemo ostro moko in jo popražimo, da postane svetlo rumena. Če želimo močnejši okus po gobah lahko dodamo malo zmletih mrtvaških trobent. Če teh nimamo lahko okus dopolnimo z žličko instant gobove juhe. Zalijemo jo z vodo, da dobimo gosto omako. Vanjo damo zrezke in jih dušimo kakšnih pet do deset minut, da se napijejo okusa omake. Po potrebi dosolimo in popopramo. Serviramo jih z žlico kisle smetane.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev