Mešani zrezki z gobami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Majda Gomboc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 jedilna žlica ostre moke
- 4 ščepec popra
- 3 dcl vode po potrebi
- 3 čajna žlica nasekljane ali suhe zelenjave: peteršilj, bazilika,timijan, origani
- 4 ščepec soli po potrebi
- 3 kos puranovi zrezki
- 3 kos svinski zrezki
- 8 kos strokov česna
- 1 čajna žlica instant gobove juhe
- 1 čajna žlica zmletih mrtvaških trobent-ni nujno
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2659 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 606 |
Navodila za pripravo
Mešani zrezki z gobami
Puranove zrezke narahlo potolčemo, posolimo, popopramo, natremo s stisnjenim česnom. Svinjske zrezke potolčemo, posolimo, natremo s česnom in nasekljanimi zelišči. V ponvi popečemo zrezke. Svinjske pečemo dalj časa kot puranove. Ko spečemo zrezke na to maščobo damo gobe, pri nas jurčke, ne bo nam jih zmanjkalo, lahko pa šampinjone. Če želimo močnejši okus po gobah lahko dodamo malo zmletih mrtvaških trobent. Če teh nimamo lahko okus dopolnimo z žličko gobove juhe. Na jurčke damo česen in peteršilj. Gobe popražimo, da bodo zlato hrustljavi. Nanje posujemo ostro moko in jo popražimo, da postane svetlo rumena. Če želimo močnejši okus po gobah lahko dodamo malo zmletih mrtvaških trobent. Če teh nimamo lahko okus dopolnimo z žličko instant gobove juhe. Zalijemo jo z vodo, da dobimo gosto omako. Vanjo damo zrezke in jih dušimo kakšnih pet do deset minut, da se napijejo okusa omake. Po potrebi dosolimo in popopramo. Serviramo jih z žlico kisle smetane.