Mesna lazanja
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Alen Anzelc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - olje
- 1 kos čebula
- - rdeče vino
- - sol, poper, česen v prahu, suh peteršilj, mleta sladka paprika, lovorjev list
- - svež peteršilj
- 40 g moke
- 5 dcl mleka
- 30 g masla
- 4 dcl paradižnikove omake
- 2 kos stroka česna
- - nariban sir
- 500 g mleto meso
- 300 g testa za lazanjo
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3264 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 631 |
Navodila za pripravo
V ponvi na segretem olju prepražimo čebulo in česen. Dodamo meso in začimbe ter pražimo 15 minut. Dodamo paradižnikovo omako in peteršilj ter rdeče vino po okusu. Omako počasi kuhamo na blagem ognju 30 minut. Naredimo bešamel tako da na maslu prepražimo moko in zalijemo z mlekom, ter solimo in popramo in počasi kuhamo na blagem ognju. V pekač položimo plast testa nato plast mesa, ki ga potresemo z naribanim sirom in prelijemo z bešamelom. Postopek ponovimo 3x in nakoncu lazanjo še dobro prelijemo z bešamelom in potresemo s sirom. Zapečemo v pečici na 180 stopinjah da se bešamel zapeče zlato rjavo.