Moja kuhinja:

Mesna lazanja



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - olje
  • 1 kos čebula
  • - rdeče vino
  • - sol, poper, česen v prahu, suh peteršilj, mleta sladka paprika, lovorjev list
  • - svež peteršilj
  • 40 g moke
  • 5 dcl mleka
  • 30 g masla
  • 4 dcl paradižnikove omake
  • 2 kos stroka česna
  • - nariban sir
  • 500 g mleto meso
  • 300 g testa za lazanjo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3264

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 631

Navodila za pripravo

V ponvi na segretem olju prepražimo čebulo in česen. Dodamo meso in začimbe ter pražimo 15 minut. Dodamo paradižnikovo omako in peteršilj ter rdeče vino po okusu. Omako počasi kuhamo na blagem ognju 30 minut. Naredimo bešamel tako da na maslu prepražimo moko in zalijemo z mlekom, ter solimo in popramo in počasi kuhamo na blagem ognju. V pekač položimo plast testa nato plast mesa, ki ga potresemo z naribanim sirom in prelijemo z bešamelom. Postopek ponovimo 3x in nakoncu lazanjo še dobro prelijemo z bešamelom in potresemo s sirom. Zapečemo v pečici na 180 stopinjah da se bešamel zapeče zlato rjavo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev