Moja kuhinja:

mesna lazanja z malancani


mesna lazanja z malancani
mesna lazanja z malancani
mesna lazanja z malancani
mesna lazanja z malancani

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jedilna žlica moke
  • 1 ščepec soli
  • 3 jedilna žlica olivnega olja
  • 200 g sira( mocarela, jošt,...)
  • 2 stroka česna
  • 100 ml paradižnikove kaše
  • 1 ščepec začimbe( bazilika, origano, timijan)
  • 150 ml mleka
  • 1 goveja kocka
  • 500 g mletega mesa
  • 1 testenine za lazanjo
  • 1 malancane

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3437

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 642

Navodila za pripravo

Čebulo in česen sesekljamo. Malancano narežemo na kolobarje in jih rahlo posolimo. Sir naribamo.
Čebulo prepražimo na olju, nato ji dodamo česen. Dodamo meso in malo popražimo. Začinimo, dodamo govejo kocko in zalijemo z paradižnikovo kašo. Na zmanjšanem ognju kuhamo še 10 min.

Naredimo bešamel. Na olju prepražimo moko, ampak samo toliko, da se zapeni, ne sme spremenit barve. Dodamo mleko in kislo smetano. Malo solimo. Z metlico mešamo na zmanjšanem ognju cc. 10 min., da se zgosti. Če je pregosta dodajte še malo mleka.
Malancane popečemo, v ponvi ali na žaru, na obeh straneh in jih shranimo na krožnik.
Pekač najprej polijemo z bešamel omako, položimo testenine za lazanjo. Na testenine nadevamo mesno omako in bešamel, nato malancane in sir. Tako nadaljujemo po plasteh. Zadnja plast so testenine. Po vrhu bešamel in sir.
Postavimo v ogreto pečico na 200°C za 30 min. Ko jo vzamemo iz pečice, je dobro, da stoji še 30 min. predenj jo razrežemo in postrežemo.
Dober tek.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev