Moja kuhinja:

Mesna štruca



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 jedilne žlice olja
  • 0,5 kg mešanega mletega mesa
  • 2 žemlici ali bel kruh
  • 1 polno čajno žličko soli
  • --- ščepec malo mletega popra oz. po želji
  • 0,5 čajne žličke vegete
  • --- sesekljan petršilj ( po želji izpustite) )
  • 3 trdo kuhana jajca
  • 1 surovo jajce

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2775

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 605

Navodila za pripravo

Žemlje ali kruh damo v skledo z vodo, da se napijejo. Potem jih ožamemo in damo v drugo skledo z mletim mesom. Dodamo še jajce, sol, poper, vegeto, dobro premešamo. Pustimo stati vsaj 10 min. V pekač damo olje in naredimo najprej pod iz mesa. nato polagamo kuhana jajca, katera potem prekrijemo z preostalim mesom. Na koncu si roke naoljimo in oblikujemo gladko štruco. Pečemo 30 - 40 min ( odvisno od pečice ) na 180 stop. Lahko postrežemo kot toplo ali hladno jed s prilogo iz mečkanega maslenega krompirja. Za slednjega si lahko ogledate recept v moji kuharski knjigi.
Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev