Moja kuhinja:

Mesni burek



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • ---- Vlečeno testo:
  • 250 g mehke moke
  • 1.5 dcl vode
  • 2 žlici olja (lahko tudi olivno)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2257

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 497

Navodila za pripravo

Vlečeno testo:

V posodo damo moko in vse druge sestavine in zamesimo gladko testo.Naredimo hlebčke ter jih premažemo malo z oljem in pustimo počivati približno 1 uro.

Nadev:

Faširano meso
Čebula
Česen
Peteršilj
Poper
Sol
Jajce

Čebulo in česen malo prepražimo na olivnem olju in ohlajeno dodamo faširanemu mesu,kateremu smo dali še ostale sestavine in na koncu še jajce.
Testo razvaljamo in nato še razvlečemo,da je čisto tanko.Malo ga namažemo z oljem in nato dodamo nadev in ga zvijemo,ali naredimo trikotnike.Pečemo približno 20 minut pri 190°.Ko je že skoraj pečeno,ga polijemo malo z osoljeno vodo in pečemo še 5 minut.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev