Moja kuhinja:

Mesni burek po moje



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo VEGETE
  • 1 jajce
  • malo soli
  • 500 g mletega mesa
  • 2 zavitka listnatega testa

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2348

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 777

Poglej video

Navodila za pripravo

Listnato testo razpnemo.

V skledo nadevamo meso, ki ga polosimo, potresemo z vegeto in dodamo razžvrkljano jajce. Na listnato testo nadevamo mesni nadev.

Potem testo zavijemo v rolo. Postopek še enkrat ponovimo, pri naslednjem zvitku. Oba zvitka nadevamo na pekač, ki smo ga premazali z oljem. Tudi oba zavitka dobro namastimo, da se bosta lepo zapekla.

V sredino naložimo dve polovici celega česna v olupih. Česen naredi izjemno aromo.

Torej, zavitke damo v pečico in pečemo na 200 stopinj celzija, 30 minut.

Pečene bureke vzamemo iz pečice in jih narežemo ter lepo zložimo na dva servirna krožnika. Zraven ponudimo česen, ki odlično diši, pa še zanimiv okus ima.

Vse skupaj potresemo z majeronom in postrežemo skupaj.
Burek lahko jemo vroč, okusen je tudi hladen. Po želji si lahko zraven privoščite še kakšen poseben preliv!

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev