Moja kuhinja:

MLETA PEČENKA



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 400 g mletega puranjega mesa
  • 400 g mešanega mletega mesa
  • 3 kos STARA POLNOZRNATA ŽEMLJA
  • 2 dcl mleka
  • 1 kos čebule
  • 1 jedilna žlica NASEKLJANEGA PETRŠILJA
  • 50 g zdroba
  • 1 ščepec majarona
  • 1 jedilna žlica gorčice
  • 1 ščepec SOLI,POPRA
  • 1 kos ZDROBLJENEGA STROKA ČESNA
  • 20 dag MESNATE PREŠANE SLANINE
  • 5 kos trdo kuhanih jajc

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3128

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 643

Navodila za pripravo

V mleku namočite stare žemlje. Čebulo narežite in na maslu prepražite. Žemljo razdrobite, zmešajte s čebulo,peteršiljem,mletim puranjim in mešanim mesom, dve jajci,50g zdroba,sol,poper,majaron in gorčico. V maso zdrobite tudi česen in zelo dobro z rokami pregnetite. Pekač namastite z maslom in obložite s prešano slanino. Polovico mase dajte v pekač ter na sredino položite trdo kuhana jajca. Povrhu razporedite še preostalo maso in previdno potlačite, da se bo masa dobro sprijela. Pecite na 200 °c(ventilatorsko 180) 60-70 minut. Pečenko zvrnite iz pekača in jo narezite na rezine. Zraven ponudite pire krompir in kuhano zelenjavo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev