Moja kuhinja:

Moknati masleni piščanec



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ščepec soli in popra
  • 1-2 žlici masla
  • 1 žlica moke
  • malce muškatnega oreščka
  • 1 piščančji zrezek

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2012

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 654

Navodila za pripravo

Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

Piščancu dodamo sol, poper in muškatni orešček in vse sestavine dobro vtremo vanj. Pustimo ga počivati kakšno urco, najbolje pa kar čez noč, saj bo tako veliko bolj mehek. Po želji mu lahko dodate čisto malo kisa, saj le ta tudi pripomore k večji mehkobi mesa.
Po marinadi meso premažite z moko.

Na ponvi segrejete maslo na srednji vročini in na njem počasi popečite pripravljen zrezek. Po peki ga po želji lahko položite na papirnato brisačko da vpije odvečno maslo, v primeru pa da se ne ozirate na kilograme, papirnate brisačke niso potrebne.

Postrežete ga lahko zraven raznih krompirjevih jedi ali omak.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev