Moknati masleni piščanec
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- ščepec soli in popra
- 1-2 žlici masla
- 1 žlica moke
- malce muškatnega oreščka
- 1 piščančji zrezek
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2012 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 654 |
Navodila za pripravo
Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si
Piščancu dodamo sol, poper in muškatni orešček in vse sestavine dobro vtremo vanj. Pustimo ga počivati kakšno urco, najbolje pa kar čez noč, saj bo tako veliko bolj mehek. Po želji mu lahko dodate čisto malo kisa, saj le ta tudi pripomore k večji mehkobi mesa.
Po marinadi meso premažite z moko.
Na ponvi segrejete maslo na srednji vročini in na njem počasi popečite pripravljen zrezek. Po peki ga po želji lahko položite na papirnato brisačko da vpije odvečno maslo, v primeru pa da se ne ozirate na kilograme, papirnate brisačke niso potrebne.
Postrežete ga lahko zraven raznih krompirjevih jedi ali omak.
Dober tek!