musaka
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: eno rizvič
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 kos jajca
- 1 kos čebula
- 1 jedilna žlica soli
- 1 kg krompirja
- 1 čajna žlica popra
- 20 dag sira
- 4 jedilna žlica kisle smetane
- 40 dag mletega mesa(mešano)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2953 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 847 |
Navodila za pripravo
Krompir olupimo in narežemo na 1 cm debele rezine.Damo ga kuhati v slano vodo za 15 minut.Na olju prepražimo čebulo in ji dodamo meso malo solimo in popramo ter zalijemo z malo juhe.Pustimo da se meso lepo razpusti in omaka povre.Krompir odcedimo in pustimo da se ohladi.V pomaščen pekačpoložimo na dno rezine krompirja nato eno plast mesa in tako ponovimo dokler nam ne zmanjka sestavin na koncu mora biti vedno krompir na vrhu.Sir naribamo in ga potresemo po krompirju.Stepemo jajca in dodamo kislo smetano ter premešamo in vse skupaj prelijemo po musaki.Pečemo v pečici na 200 stopinj od 35-40 minut.