Moja kuhinja:

musaka



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 kos jajca
  • 1 kos čebula
  • 1 jedilna žlica soli
  • 1 kg krompirja
  • 1 čajna žlica popra
  • 20 dag sira
  • 4 jedilna žlica kisle smetane
  • 40 dag mletega mesa(mešano)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1943

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 478

Navodila za pripravo

Krompir olupimo in narežemo na 1 cm debele rezine.Damo ga kuhati v slano vodo za 15 minut.Na olju prepražimo čebulo in ji dodamo meso malo solimo in popramo ter zalijemo z malo juhe.Pustimo da se meso lepo razpusti in omaka povre.Krompir odcedimo in pustimo da se ohladi.V pomaščen pekačpoložimo na dno rezine krompirja nato eno plast mesa in tako ponovimo dokler nam ne zmanjka sestavin na koncu mora biti vedno krompir na vrhu.Sir naribamo in ga potresemo po krompirju.Stepemo jajca in dodamo kislo smetano ter premešamo in vse skupaj prelijemo po musaki.Pečemo v pečici na 200 stopinj od 35-40 minut.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev