Moja kuhinja:

Musaka iz kislega zelja



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 800 g kislo zelje
  • 250 g dimljene pancete
  • 1 kos čebule
  • 4 stroki česna
  • 3 liste lovorja
  • 5 jedilna žlica olivnega olja
  • 400 g mleto mešano meso
  • 400 g mletega mešanega mesa
  • 3 dcl belo ali rdeče vino, svetujem penino
  • 250 g koščkov paradižnika iz pločevinke
  • 3 ščepec poper
  • 3 ščepce popra
  • 2 ščepca soli
  • 2 ščepca muškatnega oreščka
  • 2 ščepca mlete kumine
  • 100 g dolgozrnatega riža
  • 200 g smetane za kuhanje
  • 200 g ovčjega jogurta
  • 30 g sveže naribanega parmezana
  • 200 g kisle smetane
  • 2 jajci

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8779

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 895

Navodila za pripravo

Kislo zelje splahnemo.
Čebulo in česen sesekljamo.
Segrejemo 1-2 žlici olja, dodamo česen in čebulo, ter pražimo 2-3 min. Dodamo kislo zelje, lovorjev list, ter pražimo 5 min.
Dolijemo do 2 dl belega kvalitetnega vina (lahko je tudi penina) in na zmernom ognju dušimo 20 min, oziroma dokler ne povre tekočina.
Pred koncem potresemo še mleto kumino in po 2 min odstavimo.

Panceto sesekljamo. Segrejemo 1 žlico olja. Dodamo panceto, pražimo dokler se panceta ne začne topiti. Dodamo mleto meso ter pražimo toliko časa, da meso posivi in se naredijo majhne grudice.
Meso zalijemo z belim ali rdečim vinom, ter mešamo in pražimo toliko časa, da tekočina povre.
Dodamo paradižnikove koščke, sol, poper in muškatni orešček. Dušimo na zmernem ognju še 10 min.
Dodamo splahnjen dolgozrnati riž, prilijemo 1,5 dl mlačne vode, premešamo in pokrito dušimo na šibkem ognju okvirno še 10 min.

Zmešamo smetano za kuhanje, ovčji jogurt (lahko tudi navadni) in parmezan. Popramo in dodamo muškatni orešček.

Namastimo jena pekač ali kako podobno keramično posodo. Vanjo položimo polovico dušenega zelja, vso meso in prelijemo polovico začinjene smetane, pa nato položimo preostalo zelje.
Prelijemo s preostalo smetanovo omako. Pokrijemo posodo. Če nima pokrova uporabimo alu-folio. Pečemo 20 min na 200°

Dve jajci razžvrkljamo z kislo smetano, solimo in popramo, ter polijemo po jedi in pečemo odkrito še 10 min, oziroma dokler polivka ne dobi zlato-rjavo barvo





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev