Moja kuhinja:

Musaka, ki nasiti vsakega junaka :)



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 kos paradižnik
  • 500 g mletega mesa(pol svinjsko pol goveje)
  • 1 kos jajce
  • 1 ščepec sol in poper
  • 1 ščepec bazilike
  • 6 kos večjih krompirjev
  • 1 ščepec majaron
  • 1 kos sira

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2693

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 723

Navodila za pripravo

Omaka:

Prvo prpražimo čebulo na olivne olju,ko ta postekleni dodamo mleto meso,dobro premešamo. Dodamo začimbe- majaron, baziliko,poper lahko tudi peteršilj. Vse skupaj dobo perepražimo, nato dodamo še nastrgano korenje in nasekljan paradižnik,lako dodamo tudi kakšnega več---po okusu. Zalijemo z malo vode,toliko da se nam ne smodi oz.da dobimo nekakšno omako in solimo. Pustimo na malem ognju kakšnih 15-20 min.

Medtem olupimo krompir,ga narežemo na režlje.
V nizki ponvi za peko palačink,zagrejemo malo ola in te režlje krompirja na rahlo popečemo na vsaki strani in jih sproti zlagamo v pekač kjer bomo pekli musako. Ko imamo naloženo prvo plast krompirja,ga prelijemo z omako,ki mora biti dovol gosta. Med kuhanem jo lahko tudi zgostimo če smo jo preveč zalili z vodo. Nato zopet lepo razporedimo popečen krompir in omako, to ponovimo še 1x

Med tem ogrejemo pečico na 200°C

Ko smo kropir in omako lepo razporedilo,zadnja plast naj bo krompir vse skupaj postavimo v pečico za 35 min.

Tik pred koncem lahko vse skupaj prelijemo z razžvrkljano jajco in posujemo z naribanim sirom.
Pustimo v pečici še toliko časa da sir malce potemni....

Po želji serviramo s solato ali jo pripravimo posebej.

Pa DoBer TeK

L.K.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev