Musaka, ki nasiti vsakega junaka :)
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Lovro Rezar
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 kos paradižnik
- 500 g mletega mesa(pol svinjsko pol goveje)
- 1 kos jajce
- 1 ščepec sol in poper
- 1 ščepec bazilike
- 6 kos večjih krompirjev
- 1 ščepec majaron
- 1 kos sira
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2693 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 723 |
Navodila za pripravo
Omaka:
Prvo prpražimo čebulo na olivne olju,ko ta postekleni dodamo mleto meso,dobro premešamo. Dodamo začimbe- majaron, baziliko,poper lahko tudi peteršilj. Vse skupaj dobo perepražimo, nato dodamo še nastrgano korenje in nasekljan paradižnik,lako dodamo tudi kakšnega več---po okusu. Zalijemo z malo vode,toliko da se nam ne smodi oz.da dobimo nekakšno omako in solimo. Pustimo na malem ognju kakšnih 15-20 min.
Medtem olupimo krompir,ga narežemo na režlje.
V nizki ponvi za peko palačink,zagrejemo malo ola in te režlje krompirja na rahlo popečemo na vsaki strani in jih sproti zlagamo v pekač kjer bomo pekli musako. Ko imamo naloženo prvo plast krompirja,ga prelijemo z omako,ki mora biti dovol gosta. Med kuhanem jo lahko tudi zgostimo če smo jo preveč zalili z vodo. Nato zopet lepo razporedimo popečen krompir in omako, to ponovimo še 1x
Med tem ogrejemo pečico na 200°C
Ko smo kropir in omako lepo razporedilo,zadnja plast naj bo krompir vse skupaj postavimo v pečico za 35 min.
Tik pred koncem lahko vse skupaj prelijemo z razžvrkljano jajco in posujemo z naribanim sirom.
Pustimo v pečici še toliko časa da sir malce potemni....
Po želji serviramo s solato ali jo pripravimo posebej.
Pa DoBer TeK
L.K.