musaka na moj način
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: nina kastelec
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- 1 čajna žlica masla
- 5 stroka česna
- 100 ml paradižnikove kaše
- 500 g mletega mesa
- 1 veliko kislo smetano
- 2 cebuli
- 2 pesti gob
- 1 sol ali vegeta
- 100 g sira jošt
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2341 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 663 |
Navodila za pripravo
Čebulo sesekljamo.Eno čebulo prepražimo na maslu in olju. Dodamo gobe in meso in vse skupaj pražimo. Solimo in dodamo paradižnikovo kašo. Kislo smetano zmešamo z vegeto, eno čebulo in sesekljanim česnom. Krompir olupimo in narežemo na lističe. V pekač najprej naložimo krompir( malo ga posolimo), nato mesno omako in kislo smetano. Tako nadaljujemo po plasteh v tem vrstnem redu. Zadnja plast je krompir in po vrhu kisla smetana in nariban sir. Pečemo v segreti pečici 1,5 ure na 160°c. Pečeno malo ohladimo in postrežemo.
Dober tek.