Moja kuhinja:

NADEVANA SVINJSKA PEČENKA, PEČENA V VREČKI ZA PEKO



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kg svinjina
  • 1 čebula (pražena)
  • 4 stroke česna
  • 0,5 dcl olja
  • malo popra
  • 30 dag suhega, na kocke narezanega belega kruha
  • 3 dcl mleka
  • 1 jedilna žlica VEGETE
  • malo majarona
  • 1 kos VREČKEZA PEKO
  • ZA PEČENKO POTREBUJEMO ŠE:
  • 2 % soli od teže mesa
  • malo kumine (mlete ali nasekljane)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 16064

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 857

Navodila za pripravo

MESO, v katero nam je mesar zarezal žepek začinimo od zunaj in znotraj, 1 dan prej in postavimo na hladno.
NADEV: Čebulo na drobno nasekljano in jo malo popražimo in damo k suhim narezanim žemljam. Jajca v mleku razžvrkljamo, dodamo vegeto in majaron. Počakamo, da se čebula ohladi in dodamo k masi. Vse skupaj s kuhalnico ali žlico večkarat na rahlo premešamo, da se kruh napoji.
Meso vzamemo iz hladilnika in ga nadevamo z maso. Tako pripravljano meso damo v vrečko za peko. Na dno vrečke dodamo 2 jedilni žlici vode in zapremo s trakom, ki je priložen pri vrečkah. Od zgoran, vrečko 3 krat prebodemo z zobotrebcem in damo v še hladno pečico na mrežo pečeice, ki naj bo na 2 vodilu od spodaj. (pod mrežo dam nizki pekač, v slučaju, da gre kaj narobe!) Pazimo, da se vrečka ne dotika pečice in pečemo pri 180-190 stopinjah približno 2 uri. Ko se vidi lepa rdeča barva.
Ko je pečenka pečena jo vzamemo iz pečice in damo na pekač ter malo pustimo, da vroč zrak izpuhti, nato s škarjami izrežemo luknjo od zgoraj. Prebodemo pečenko, če ni dovolj prepečena jo damo še malo v pečico. Nadev, ki nam je morda še ostal, lahko oblikujemo v kepo in ga spečemo v omaki iz vrečke ali pa zavijemo z prtiček in v slani vodi skuhamo.
K pečenki sem servirala dušeno kislo zelje.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev