Moja kuhinja:

Nadevane piščančje prsi v listnatem testu



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica limonin sok
  • 1 jedilna žlica peteršilj
  • 1 ščepec sol
  • 0,5 dcl sladka smetana
  • 25 dag listnato testo
  • 1 jajce
  • 1 ščepec poper
  • 4 kos piščančje prsi
  • 10 dag piščančje meso
  • 1 beljak
  • 2 kos piščančja jetra
  • 4 kos piščančji srčki

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4235

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 548

Navodila za pripravo

V sekljalnik damo piščančje meso, srčka in jetra, sladko smetano, beljak, limonin sok, peteršilj, sol in poper. Sestavine sesekljamo, da dobimo gosto maso.

Listnato testo odtalimo in razrežemo na štiri dele. Listnato testo lahko pripravimo tudi sami. Potrebujemo:

350g moke
1 jajce
4 žlice olja
1/2 žličke soli
1 žlica limoninega soka
150g mehkega masla
125ml mlačne vode

Vse sestavine damo v skledo in zamesimo gladko testo. V drugo skledo damo vročo vodo, ki jo odlijemo, ko se skleda segreje. Z vročo skledo pokrijemo kepo testa in pustimo, da stoji 30 minut. Po 30 minutah testo še enkrat premesimo in ga premažemo z oljem. Razdelimo na na 4 dele in razvlečemo oz. razvaljamo.

Piščančje prsi operemo in solimo. V vsak kos zarežemo z nožem, tako, da dobimo žep. Napolnimo z nadevom. Vsak razvaljan del listnatega testa namažemo z nekaj nadeva in nanj položimo nadevane piščančje prsi. Porabimo ves nadev. Razžvrkljamo jajce in z njim premažemo testo po robovih ter testo prepognemo čez meso. Zatisnemo robove. Enako ponovimo za vse štiri kose. Zavitke premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo v segreti pečici na 180°C 30 minut.

Ko so prsi pečene, jih narežemo na rezine in ponudimo s kakšno omako ali zelenjavo, pečenimi bučkami (na sliki) ali kakšno drugo prilogo po želji.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev