Moja kuhinja:

Nadevano zelje (sarma po moje)



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jedilna žlica olivno olje
  • 1 jedilna žlica moka
  • 1 kos česna
  • 1 kos mozaik kockice (ali prekajena slanina)
  • 1 kos kislo zelje glava
  • 200 g mleto meso
  • 1 skodelica kuhan riž
  • 1 sol. poper, peteršil, origano, bazičlika
  • 1 čajna žlica mleta rdeča paprika

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1879

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 555

Navodila za pripravo

1. Mleto meso najprej prepražim na žlici jedilnega olja s čebulo, česnom, žlico mozaik kockic. Dodam začimbe po okusu.
2. Ohlajeno mleto meso zmešam z kuhanim rižem.
3. Ločim liste od glave zelja. Zeljne liste nadevam z nadevom, polagam v primerno posodo za kuhanje. Potresem s nadevom, če je ostal, mozaik kockicami.
4. Naredim omako: na žlici olivnega olja prepražim žlico moke, rdečo papriko, zalijem z zadostno količino vode, malo prekuham ter zalijem nadevano zelje v posodi in dušim še približno 30 minut na čisto majhnem ognju.
5. Gotovo jed dam na krožnik, potresem s peteršiljem.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev