Nadevano zelje (sarma po moje)
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Liudmila Sikoshek
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 jedilna žlica olivno olje
- 1 jedilna žlica moka
- 1 kos česna
- 1 kos mozaik kockice (ali prekajena slanina)
- 1 kos kislo zelje glava
- 200 g mleto meso
- 1 skodelica kuhan riž
- 1 sol. poper, peteršil, origano, bazičlika
- 1 čajna žlica mleta rdeča paprika
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 1879 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 555 |
Navodila za pripravo
1. Mleto meso najprej prepražim na žlici jedilnega olja s čebulo, česnom, žlico mozaik kockic. Dodam začimbe po okusu.
2. Ohlajeno mleto meso zmešam z kuhanim rižem.
3. Ločim liste od glave zelja. Zeljne liste nadevam z nadevom, polagam v primerno posodo za kuhanje. Potresem s nadevom, če je ostal, mozaik kockicami.
4. Naredim omako: na žlici olivnega olja prepražim žlico moke, rdečo papriko, zalijem z zadostno količino vode, malo prekuham ter zalijem nadevano zelje v posodi in dušim še približno 30 minut na čisto majhnem ognju.
5. Gotovo jed dam na krožnik, potresem s peteršiljem.
Dober tek!