Moja kuhinja:

Narastek iz kislega zelja, krompirja in mletega mesa



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica masla
  • 1 kos čebule
  • 1 čajna žlica popra
  • 1 kos jajce
  • 1 čajna žlica soli oz. po okusu
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 čajna žlica rdeče paprike
  • 400 g kislega zelja
  • 500 g mletega mesa
  • 5 dag kuhane slanine
  • 4 kos večjih krompirjev
  • 2 dcl kisle smetane
  • 0,5 dcl mleka
  • 250 g naribanega sira

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5249

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 731

Navodila za pripravo

Mleto meso prepražimo na malo olja, solimo in popramo.
Krompir skuhamo, olupimo in narežemo na kolobarje.
Prepražimo slanino in čebulo, dodamo kislo zelje, popramo, dolijemo malo vode in dušimo pribl. 15 minut, da tekočina povre.
Pekač namažemo z maslom, dno prekrijemo s plastjo krompirja, nato naložimo plast kislega zelja in na to še plast prepraženega mletega mesa. Po vrhu naložimo še tanko plast krompirja. Zmešamo kislo in sladko smetano, dodamo mleko, razžvrkljano jace, rdečo papriko, solimo, popramo in s to zmesjo prelijemo narastek. Vse skupaj po vrhu potresemo z naribanim sirom.
Pečemo pri temp 200 stopinj C približno 30 minut. Ko je sir zlato rjave barve, je narastek pečen.
Poskusite kislo zelje na malo drugačen način!
Želim dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev