Moja kuhinja:

Narastek iz zelja in mletega mesa



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 4

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Zelje;

  • 150 g kislega zelja
  • 150 g svežega zelja
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 1 lovorjev list
  • malo kumine
  • 1 žlička moke
  • malo olja

Mleto meso:

  • 250 g mletega mesa
  • malo olja
  • ščep soli
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • malo bazilike, majerona, timijana, lovorjev list, rožmarina
  • 1 žlička paradižnikove omake

Testo:

  • 3 palačinke ki nam ostanejo od pečenja ali 6 listov za lazanje
  • malo masla za pekač

Preliv:

  • 1 kisla smetana
  • 1 jajca
  • 1 kos sira

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4177

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 463

Priprava zelja;

Čebulo drobno nasekljamo in jo damo na vroče olje pražiti toliko časa, da postekleni.

Medtem operemo in narežemo sveže zelje. V posodo k čebuli damo kislo zelje, sveže zelje, solimo in začinimo s kumino in lovorjevim listom ter nasekljanim česnom.
Pražimo 15 minut, zalijemo z 2 dl vode in dušimo do mehkega.
10 minut pred koncem kuhanja zelje malce zgostimo z moko, nato pa ga odstavimo od ognja.

Mleto meso:

Čebulo drobno nasekljamo, jo damo v ponev z oljem, pražimo jo toliko, da postekleni, potem dodamo mleto meso, nasekljan česen in vse začimbe in pražimo 20 minut. Potem dodamo paradižnikovo mezgo, malce zalijemo z vodo in dušimo 10 minut, nato odstavimo od ognja.

Navodila za pripravo

Model za pečenje ali pekač namažemo z maslom in nanj nadevamo pečeno paličinko, potem dodamo plast mletega mesa, plast zelja in še dvakrat ponovimo postopek. Če nimate palačink, jih lahko spečete ali pa skuhate testenine za lazanjo in z njimi obložite pekač.

Nazadnje po vrhu prelijemo preliv, ki smo ga naredili iz smetane in stepene jajce, dobro premešali in prelili po vrhu. Naribamo še kos sira, potresemo po prelivu in damo peči v pečico za 30 minut na 190-200 stopinj celzija.

Chefov nasvet:

Pečeni narastek nadevamo na krožnike, okrasimo s svežo baziliko in potresemo z žafraniko.

Pa dober tek!

zelje , narastek




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev