Moja kuhinja:

Ni ga čez pohančka



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 kos jajca
  • 1 kos masla
  • 1 jedilna žlica soli
  • 1 ščepec popra
  • 1 kos piščanca
  • 20 dag drobtin
  • 10 dag moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2734

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 833

Navodila za pripravo

Vzemi enega velikega piščanca razkosanega na manjše približno enake kose ali samo kose, ki jih imajo domači najrajši (bedra, perutničke, belo meso) in jih posoli in popopraj. Malo jih pusti, da se razsolijo, nato pa jih paniraj - pomokaj, daj v jajce in drobtine.
Tokrat ti priporočam, da piščanca ne cvreš v olju, ampak pečico ogreješ na 230 stopinj celjzija. Kose piščanca naložiš v pekač,
na štedilniku razgreješ maslo in z njim poliješ vsak kos piščanca, da drobtine rahlo zacvrčijo. Vse skupaj daš v vročio pečico in pečeš približno 40 minut. Približno zato, ker je to precej odvisno od velikosti pripravljenih kosov in moči pečice, ki jo imaš doma. Ko so drobtine lepo zapečene na zgornji strani, lahko piščančka obrneš in položiš na vsak kos še malo masla. Ali je piščanec pečen preveriš tako, da bedrce zarežeš z nožem in preveriš notranjost, ki mora biti sočna in svetla. Tak piščanec je enostaven za pripravo, vmes pa ostane tudi dovolj časa za izdelavo solat in prikuh. Maslo namesto olja pa mu da drug vonj in poseben okus. Njami...





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev