Ni ga čez pohančka
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Jadranka Pelan
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 kos jajca
- 1 kos masla
- 1 jedilna žlica soli
- 1 ščepec popra
- 1 kos piščanca
- 20 dag drobtin
- 10 dag moke
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2734 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 833 |
Navodila za pripravo
Vzemi enega velikega piščanca razkosanega na manjše približno enake kose ali samo kose, ki jih imajo domači najrajši (bedra, perutničke, belo meso) in jih posoli in popopraj. Malo jih pusti, da se razsolijo, nato pa jih paniraj - pomokaj, daj v jajce in drobtine.
Tokrat ti priporočam, da piščanca ne cvreš v olju, ampak pečico ogreješ na 230 stopinj celjzija. Kose piščanca naložiš v pekač,
na štedilniku razgreješ maslo in z njim poliješ vsak kos piščanca, da drobtine rahlo zacvrčijo. Vse skupaj daš v vročio pečico in pečeš približno 40 minut. Približno zato, ker je to precej odvisno od velikosti pripravljenih kosov in moči pečice, ki jo imaš doma. Ko so drobtine lepo zapečene na zgornji strani, lahko piščančka obrneš in položiš na vsak kos še malo masla. Ali je piščanec pečen preveriš tako, da bedrce zarežeš z nožem in preveriš notranjost, ki mora biti sočna in svetla. Tak piščanec je enostaven za pripravo, vmes pa ostane tudi dovolj časa za izdelavo solat in prikuh. Maslo namesto olja pa mu da drug vonj in poseben okus. Njami...