Ocvrt piščanec
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tamara Habjanič
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- sol, vegeta
- maščoba za cvrtje
- moka, jajce, drobtine
- kosi piščanca
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 4355 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 652 |
Navodila za pripravo
Kose mesa posolimo in dodamo malo vegete. Meso naj se tako marinira vsaj kake pol ure. Kose nato spaniramo v moki, jajcih in drobtinah ter cvremo v vroči maščobi, cca 15 minut. Pazimo, da maščoba ni prevroča, saj bodo kosi znotraj surovi, če pa bo maščoba prehladna pa se bodo kosi preveč napojili z maščobo. Ocvrte kose piščanca odcedimo na papirnati brisački.