Moja kuhinja:

Ocvrti piščančji fileji v polenti



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 jedilna žlica moke
  • 1 jedilna žlica soli
  • 1 jedilna žlica rdeče sladke paprike
  • 2 jajci
  • 3 kos piščančjih prsi
  • 1 jedilna žlica carry mešanice začimb
  • 1 jedilna žlica ingverja v prahu
  • 5 jedilna žlica koruznega zdroba (polente)
  • olje za cvretje
  • 3 ščepec suhega origana ali timijana

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6704

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 612

Navodila za pripravo

Paniranega piščanca zna pripraviti vsak. A tokrat ga pripravimo malo drugače. Namesto krušnih drobtin uporabite koruzni zdrob - polento. Piščanec na koncu ni tako masten, saj se maščoba v zdrob sploh ne vpije tako kot v krušne drobtine. Pa tudi okus je povsem drugačen.

Piščančja prsa sfiliraš na tanke majhne kose. V prvi skodelici zmešaš začimbe (carry, ingver, timijan, sol, papriko) z moko. V drugi skodelici razžvrkljaš jajce. V tretjo skodelico natreseš polentni zdrob.
Meso povaljaš v moki, jajcu in nazadnje še v polenti. Cvreš v cvrtniku ali na ponvi v vročem olju, najprej eno stran potem še drugo do zlato rumene barve.

Pa dober tek.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev