Moja kuhinja:

Ocvrti piščančji zrezki v masti



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jajca
  • ščep paprike v prahu
  • 4 pesti drobtin
  • ščep soli, popra
  • ščep muškatnega oreščka
  • 4-5 piščančjih zrezkov
  • 500 g svinjske masti

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2321

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 605

Navodila za pripravo

Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

Zrezke stolčemo s kuhinjskim kladivom. Nato jih začinimo s soljo, poprom, papriko v prahu, muškatnim oreščkom in pustimo počivati kakšne pol ure.
V eno posodico stresemo drobtine. V drugi stepemo dva jajca. V posodo dodamo mast in jo segrejemo na srednjo do vročo temperaturo (7/9), da se drobtine ne bodo prepekle, preden bo meso pečeno.
Zrezke nato povaljamo po stepenih jajcih, nato po drobtinah in ponovno po jajcu in po drobtinah. S tem bo debelina večja zapečenih drobtin večja.
Meso cvremo kakšno minutko na eni in kakšno minutko na drugi strani, dokler ni lepo zlato rjavo zapečeno. Nato ga položimo na papirnate brisačke.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev