Moja kuhinja:

Omaka iz ostankov svinjske pečenke



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2-3 dcl jušne osnove
  • 1 žlica moke
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 veliki čebuli
  • Kos ostanka svinjske pečenke
  • 1 zvrhana čajna žlička rdeče paprike v prahu
  • ščepec popra in soli
  • 1 zvrhana čajna žlička paradižnikove mezge

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3676

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 685

Navodila za pripravo

Čebulo narežemo na koščke in jo popečemo na segretem olju v ponvi. Ko začne postajati rumenkasto rjave barve ji dodamo na majhne koščke narezano pečenko. Vse skupaj pražimo kakšnih slabih pet minut, nato pa prilijemo jušno osnovo, in ji dodamo sol, poper, paradižnikov koncentrat in papriko v prahu. Vse skupaj malce pokuhamo.
Medtem v manjšem kozarcu zmešamo slab dcl vode in mu dodamo 1 zravnano žlico moke. Vse skupaj dobro zmešamo, da ne bodo nastale grudice v omaki, ter med rednim mešanjem prilijemo k omaki. Omaki dodamo raztrgana lovorjeva lista in jo zavremo da se lepo zgosti. Lovorjeva lista na koncu poberemo ven, saj sta že prispevala aromo in omako postrežemo.
Priporočam jo kot prilogo k polenti, ali kot omako za testenine, lahko pa tudi kot prilogo k raznim različicam pripravljenega krompirja.

DOBER TEK





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev