Moja kuhinja:

Omaka za lazanjo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čebula
  • 2-3 stroki česna
  • 1 dcl rdečega vina
  • 300 ml pelatov
  • 1-2 korenja
  • 1 žlica smetane za kuhanje
  • 500 g mletega mesa
  • ščepec soli, popra, peteršilja, bazilike, majarona

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2141

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 816

Navodila za pripravo

Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

Najprej narežemo na čimbolj drobne koščke česen in čebulo. Nato naribamo korenje. Nadaljujemo s segrevanjem olja ( 5 žlic ) v ponvi, ter najprej malce popečemo česen ( slabo minutko) nato pa mu dodamo čebulo in jo pražimo kakšne 5 minut. Ko je čebula rumeno rjavkaste barve dodamo naribano korenje in prav tako pražimo dokler korenček ne spusti vse vode in se malce zapeče. Nato dodamo meso in ga prav tako malce popečemo. V ponev zlijemo paradižnikov pire, dodamo poper, sol, peteršilj, baziliko, paradižnikov koncentrat, ter dobro premešamo. Prilijemo vino in pokuhavamo kakšne dobrih 5 minut. Nato dodamo še smetano ter kuhamo še kakšno minutko da je omaka gosta in odstavimo.

Uporabimo jo za razne lazanje ali pa za klasično lazanjo.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev