Omaka za lazanjo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- 2-3 stroki česna
- 1 dcl rdečega vina
- 300 ml pelatov
- 1-2 korenja
- 1 žlica smetane za kuhanje
- 500 g mletega mesa
- ščepec soli, popra, peteršilja, bazilike, majarona
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2141 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 816 |
Navodila za pripravo
Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si
Najprej narežemo na čimbolj drobne koščke česen in čebulo. Nato naribamo korenje. Nadaljujemo s segrevanjem olja ( 5 žlic ) v ponvi, ter najprej malce popečemo česen ( slabo minutko) nato pa mu dodamo čebulo in jo pražimo kakšne 5 minut. Ko je čebula rumeno rjavkaste barve dodamo naribano korenje in prav tako pražimo dokler korenček ne spusti vse vode in se malce zapeče. Nato dodamo meso in ga prav tako malce popečemo. V ponev zlijemo paradižnikov pire, dodamo poper, sol, peteršilj, baziliko, paradižnikov koncentrat, ter dobro premešamo. Prilijemo vino in pokuhavamo kakšne dobrih 5 minut. Nato dodamo še smetano ter kuhamo še kakšno minutko da je omaka gosta in odstavimo.
Uporabimo jo za razne lazanje ali pa za klasično lazanjo.
Dober tek!