omleta z čvrsto, pisano zelenjavo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čajna žlica olja
- 1/4 čebule
- 2 jajci
- 2 šampinjonov
- 1 začimbe (sol, poper)
- 1/4 zelene paprike
- 1 manjši paradižnik
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3339 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 653 |
Navodila za pripravo
Ideja izvira iz Kube (sta jo starša prešvercala:).
Čebulo nasekljamo. Papriko in paradižnik narežemo na kocke, šampinjone na tanke rezine. Stepemo jajca, dodamo zelenjavo in začinimo. Hitro popečemo na obeh straneh na vročem olju.
Ker je zelenjava zelo malo toplotno obdelana, zadrži večino mineralov in vitaminov.
Super recept za vse, ki imate radi čvsto zelenjavo!