Moja kuhinja:

Palačinke z mesom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čebula
  • malo lovorjevih listov
  • malo olja
  • 2 stroka česena
  • 1/2 kg mletega mesa
  • 2 žlički paradižnikove omake
  • 1 jajce in 4 žlice kisle smetane za preliv
  • malo soli in origana
  • nekaj steblov nasekljane zelene

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3269

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 600

Navodila za pripravo

Čebulo drobno nasekljamo, dodamo česen, sol, začimbe in prepražimo na olju skupaj z mesom. Vse skupaj dušimo do mehkega, približno 30 minut. Zalijemo z malo vode in paradižnikovo omako.
*
Iz dveh jajc, 4 dl mleka, dveh zajemalk moke, malo soli in 1/2 dl olja pripravimo maso za palačinke; Palačinke nadevamo z mletim mesom. Pmalekač obložimo s peki papirjem in nanj naložimo polnjene palačinke, ki jih prelijemo s kislo smetano in jajcem, ter potresemo z origanom. Damo v pečico in pečemo 20 minut, pri 200 stopinjah celzija.
Postrežemo kot hladno predjed ali kot prilogo h glavni jedi.
Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev