Moja kuhinja:

Pasulj



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 lovorjev list
  • 1 čebulo
  • malo soli
  • 2 stroka česna
  • malo maščobe za pečenje
  • 1 korenček
  • malo nasekljanega peteršilja
  • 1 jušno kocko
  • malo rdeče paprike in posušene paprike
  • 10 kosov prekajenih svinjskih kosti
  • 7 žlic paradižnikove omake ali soka
  • 3 velike pesti čez noč namočenega fižola
  • 1,5 l vode za zalivanje
  • malo majerona, timijana
  • 1 žličko moke za zgostitev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2690

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 630

Navodila za pripravo

Fižol pustimo čez noč namočen. V posebno posodo damo za 15 minut kuhati suhe reberce ali prekajene kosti, da pasulj ni preslan.
Medtem čebulo in česen drobno nasekljamo in narežemo korenček na kolobarje.
Česen in sesekljano čebulo damo v drugo skledo in na olju prepražimo skupaj s kostmi, ki smo jih po 15 minutah vzeli iz vode in od nje odcedili. Dobro premešamo, pražimo 10 minut, nato pa dodamo še korenje, fižol, vse začimbe, jušno kocko ter zalijemo z 1,5 l vode in kuhamo 20 minut. Potem dodamo še paradižnikov sok, malo moke za zgostitev in na zmernem ognju kuhamo še 10 minut.

Potem pasulj odstavimo od ognja in ga pustimo stati še kakšno uro do dve v loncu, preden ga postrežemo. V tem času se vse sestavine prepojijo, meso se razpusti in da pasulju pravi okus, pa še malce se zgosti...

Postrežemo kot glavno jed, mogoče kar ob dobrem kosu kruha, lahko skuhamo testenine in postrežemo s testeninami ali pa ob polenti...

Najbolj slasten pasulj pa bo šele naslednji dan... A kdo ve, koliko ga bo do takrat sploh še ostalo?
Pa dober tek!



Denis Zrnec

tuntek kaj delaš



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev