Moja kuhinja:

Pečen piščanec



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čebula
  • sol
  • 1 korenček
  • 1 dcl belega vina
  • vegeta
  • 1 strok česna
  • 1 jedilna žlica masti
  • 1/2 piščanca
  • 2 lovorjeva lista

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2783

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 482

Navodila za pripravo

Piščanca najprej očistimo, operemo pod tekočo vodo in ga osušimo. Posolimo, natremo s sesekljanim česnom, posipamo z vegeto, dodamo prerezano čebulo in korenček, ter ga damo v pomaščen stekleni pekač. Piščanca pečemo v pečici, ogreti na 180°C cca. 1 uro. Večkrat vmes prelijemo s sokom, ki nastane in pa tudi z belim vinom. Ko je piščanec pečen ga razrežemo na poljubne kose. Zraven odlično paše pečen krompir ali krompirjeva solata. Pa dober tek :-)





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev