Pečen piščanec na rižu z zelenjavo




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Ana Ivanovič
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 40 dag čebule
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec popra
- 30 dag riža
- 30 dag zelene in rdeče paprike
- 30 dag paradižnika
- pol dcl olja
- 1 kg piščanca
- 2 jedilna žlica začimb za piščanca: sol, poper, vegeta, rdeča paprika)
- 5 dcl vode ali jušne osnove (oz. po potrebi)
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 5565 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 596 |
Navodila za pripravo
Piščanca narežemo na kose in začinimo z mešanico začimb po okusu ter malo pokapamo z oljem. Vse skupaj premešamo, da se začimbe vpijejo.
Čebulo in papriko narežemo na rezance in na hitro popražimo na malo olja, da ostekleni, solimo in popramo.
Paradižnik narežemo na kolobarje. Riž pod hladno vodo operemo.
Na dno naoljane posode nadevamo najprej polovico popraženo čebule in paprike, po želji lahko tudi na lističe narezan paradižnik (odvisno od okusa), na to pa potresemo polovico riža. Na riž spet naložimo zelenjavo in nanjo še ostanek riža. Po vrhu vse skupaj pokrijemo s kolobarji paradižnika, na to pa naložimo še začinjenega piščanca. V skodelici segrejmo malo olja in polijemo piščančje kose, da se bodo lepo zapekli. Ob straneh prilijemo toliko vode ali jušne osnove, da sta riž in zelenjava pokrita. Po potrebi še dosolimo in popramo. Pečemo pri temp. 200 stopinj C približno 45 minut. Vmes večkrat poskusimo, če je riž že mehak in po potrebi dolivamo tekočino. Tik pred koncem pečenja posodo odkrijemo in piščanca zlato rumeno zapečemo.
K piščancu in rižu ponudimo poljubno solato.
Dober tek želim!