Moja kuhinja:

Pečen piščanec na rižu z zelenjavo


Pečen piščanec na rižu z zelenjavo
Pečen piščanec na rižu z zelenjavo
Pečen piščanec na rižu z zelenjavo
Pečen piščanec na rižu z zelenjavo

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 40 dag čebule
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec popra
  • 30 dag riža
  • 30 dag zelene in rdeče paprike
  • 30 dag paradižnika
  • pol dcl olja
  • 1 kg piščanca
  • 2 jedilna žlica začimb za piščanca: sol, poper, vegeta, rdeča paprika)
  • 5 dcl vode ali jušne osnove (oz. po potrebi)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5565

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 596

Navodila za pripravo

Piščanca narežemo na kose in začinimo z mešanico začimb po okusu ter malo pokapamo z oljem. Vse skupaj premešamo, da se začimbe vpijejo.
Čebulo in papriko narežemo na rezance in na hitro popražimo na malo olja, da ostekleni, solimo in popramo.
Paradižnik narežemo na kolobarje. Riž pod hladno vodo operemo.
Na dno naoljane posode nadevamo najprej polovico popraženo čebule in paprike, po želji lahko tudi na lističe narezan paradižnik (odvisno od okusa), na to pa potresemo polovico riža. Na riž spet naložimo zelenjavo in nanjo še ostanek riža. Po vrhu vse skupaj pokrijemo s kolobarji paradižnika, na to pa naložimo še začinjenega piščanca. V skodelici segrejmo malo olja in polijemo piščančje kose, da se bodo lepo zapekli. Ob straneh prilijemo toliko vode ali jušne osnove, da sta riž in zelenjava pokrita. Po potrebi še dosolimo in popramo. Pečemo pri temp. 200 stopinj C približno 45 minut. Vmes večkrat poskusimo, če je riž že mehak in po potrebi dolivamo tekočino. Tik pred koncem pečenja posodo odkrijemo in piščanca zlato rumeno zapečemo.
K piščancu in rižu ponudimo poljubno solato.
Dober tek želim!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev